Service calculatoare
Depanare Reparatii Calculatoare
HOME SERVICII ARTICOLE ABONAMENTE FAQ DESPRE NOI CONTACT
FAQ

Aceasta este o lista cu intrebari frecvente. Va rugam sa cititi mai jos pentru a vedea daca nu cumva v-am raspuns la una din intrebarile pe care le aveti.

Deasemenea, ne puteti contacta oricand la numarul:
0788.15.40.88

 Intrebari legate de oferta de servicii Computer Troubleshooters
Care este programul de lucru?
Ce va diferentiaza fata de alte companii din domeniu?
 Intrebari legate de calculator
Ce este un virus?
Ce este un virus de tip worm?
Ce este Trojan?
De unde stiu daca am un virus pe calculator?
Ce este spyware?
 
 
Î: Care este programul de lucru?
R: Orele normale de lucru sunt intre 9:00 si 18:00.
Î: Ce va diferentiaza fata de alte companii din domeniu?
R:

Intreprinzatorii si oamenii de afaceri din lumea intreaga depind de Computer Troubleshooters. Noi suntem reteaua numarul 1 de professionisti IT. Exista multe motive pentru care clientii nostri apeleaza Computer Troubleshooters. Cateva exemple gasiti mai jos:

  • CT sunt specialisti in calculatoare si inteleg problemele pe care acestea le ridica
  • Venim la sediul dvs cu specialistii nostri
  • CT sunt orientati catre clienti
  • Ducem fiecare lucrare pana la sfarsit

Computer Troubleshooters va ofera servicii de calitate si linistea de care aveti nevose pentru a va concentra pe dezvoltarea afacerii dvs. Sunati astazi!

Î:  Ce este un virus?
R:

Un virus de calculator este un program (o bucata de cod executabil) care, odata instalat într-un calculator, are capacitatea unica de a se replica si are drept scop dereglarea funcţionarii normale a calculatorului “gazda”. Daca unii virusi nu fac altceva decât sa te întrerupa din lucru prin afisarea unor mesaje sau imagini, alţii însa pot produce pagube importante : distrugerea sau chiar stergerea fisierelor, umplerea spaţiului disponibil din memoria principala sau de pe hard disk prin replicare continua, încetinirea vitezei de execuţie a diverselor aplicaţii sau blocarea lor sau chiar formatarea hard disk-ului, soldata cu pierderea iremediabila a tuturor datelor.

La fel ca si virusii biologici, virusii de calculator se pot raspândi cu mare usurinţa si sunt adesea greu de eradicat. Se ataseaza aproape tuturor tipurilor de fisiere si se raspândesc pe masura ce fisierele respective sunt transmise si altor utilizatori, pe alte calculatoare.

Acum câţiva ani virusii se raspândeau mai ales prin utilizarea larga a floppy disk-urilor, însa dezvoltarea fara precedent a Internet-ului - care a permis practic tuturor calculatoarelor din lume sa se interconecteze si sa formeze o imensa reţea mondiala - a facilitat totodata si dezvoltarea de noi mecanisme, mult mai subtile si mai eficiente, de raspândire pe scara larga a noilor tipuri de virusi.

Sa luam spre exemplu posta electronica (email) care a devenit esenţiala în zilele noastre pentru o comunicare eficienta si pentru transferul rapid de informaţii. Creatorii virusilor de calculator au speculat imediat acest lucru, astfel ca raspândirea prin email a virusilor se face mai simplu si mai rapid ca niciodata. Pentru companii efectul este pur si simplu devastator. În numai cîteva minute se pot infecta toate calculatoarele din dotare, pagubele provocate în materie de productivitate precum si costurile aferente operaţiunilor de curaţare fiind însemnate (zeci de milioane de dolari anual, la nivel mondial).

Nici un utilizator de computer nu este imun la virusii de calculator. Fie ca este vorba de calculatorul de acasa sau de cel de la firma, toţi suntem expusi la atacurile virusilor. Pâna în prezent au fost identificaţi mai mult de 100.000 de virusi si în fiecare luna sunt creaţi si depistaţi mai mult de 500 de noi virusi. Cu toţii trebuie sa luam masuri si sa încercam sa ne protejam împotriva atacurilor lor.

 

Î: Ce este un virus de tip worm?
R:

Un vierme este un program care are de asemenea abilitatea de a se replica rapid pe cât mai multe calculatoare conectate între ele, speculând asa numitele “gauri” de securitate ale anumitor aplicaţii sau ale sistemelor de operare. De exemplu viermele Slammer care a provocat mari necazuri în ianuarie 2003 a exploatat o problema de securitate în aplicaţia SQL Server de la Microsoft.

Un alt exemplu celebru este viermele Code Red. A fost semnalat pe 19 iulie 2001 si s-a raspândit cu o viteza uluitoare : 250.000 de copii în numai 9 ore. Traficul pe Internet a fost încetinit simţitor si se prognoza chiar blocarea totala. Fiecare din copiile acestui vierme realiza o scannare (cautare) a serverelor Windows NT sau Windows 2000 care aveau anumite brese de securitate si nu aveau instalat “patch”-ul corespunzator de la Microsoft. De fiecare data când gasea un astfel de sistem nesecurizat, se copia pe sistemul respectiv si de acolo începea o noua cautare a altor servere posibil de infectat, raspândindu-se astfel cu rapiditate.

Î: Ce este Trojan?
R:

Un troian este un program, o bucata de cod programata sa execute operaţii neautorizate si cel mai adesea cu efecte distrugatoare pentru calculatorul infestat. Principala diferenţa între un virus si un troian este aceea ca un troian nu are capacitatea de a se replica. Programele prin care troienii ajung sa se instaleze pe calculatoarele noastre par bine intenţionate si ne induc ideea ca ar fi utile pentru noi (exact ca în mitul grecesc al Calului Troian), însa cel mai adesea se dovedesc a ascunde intenţii “necurate” ale creatorilor lor.

Odata instalat în calculator un troian îi va provoca cu siguranţa destule probleme utilizatorului respectiv, soldate uneori chiar cu pierderi de date importante, însa nu se va replica. Daca s-ar replica ar trebui sa-l clasificam ca si virus si nu ca troian

 

Î: Cum aflu daca am un virus ?
R:

În cazul în care calculatorul tau nu mai funcţioneaza asa cum ţi-ai dori asta nu înseamna neaparat ca sistemul a fost infectat. Cauzele pot fi multiple, iar virusii reprezinta doar una dintre ele.

Singurul mod în care poţi afla daca ai calculatorul infectat este verificarea lui în detaliu, folosind un program anti-virus actualizat.

Î: WHAT IS SPYWARE?
R:

În domeniul calculatoarelor termenul spyware se refera la o gama larga de aplicaţii dezvoltate cu scopul precis de a prelua controlul parţial sau total în anumite etape ale funcţionarii calculatorului, bineînţeles fara acordul utilizatorului de drept. Aplicaţiile spyware se “strecoara” cel mai adesea în computerele noastre atunci când apelam la servicii de file-sharing (schimb de fisiere) pe diverse site-uri specializate, când facem click cu mouse-ul pe tot felul de reclame dubioase în timpul navigarii pe Internet sau când deschidem email-uri infectate.

În funcţie de gradul de agresivitate pentru care au fost proiectate, aplicaţiile spyware pot manipula funcţionarea de ansamblu a calculatorului, pot înregistra modul personal în care folosim calculatorul, pot fura diverse parole, ba chiar si codurile de pe cardurile de credit. Şi, cel mai adesea, sunt extrem de greu de îndepartat din sistem

 

Aveti nevoie de servicii IT?
Venim la tine
acasa sau la birou !
 
SC GuardIT SRL Oradea - Membru al retelei Computer Troubleshooters
Pentru mai multe detalii intrati pe pagina de CONTACT
Bacau 0234-519-905 Bucuresti 021-637-50-15 Bucuresti sect. 2 021-200-48-98 Cluj 0724-CTCLUJ
Craiova 0251-419-719 Deva 0254-230-441 Focsani 0237-232-166 Ploiesti 0728-870-775
Resita 0722-876-577 Oradea 0359-432-033 Rm-Valcea 0350-801-300 Suceava 0230-521-485
Tg-Mures 0265-263-788 Timisoara 0356-405-605        
© Copyright 2006 Computer Troubleshooters. All Rights Reserved.