Service calculatoare
Depanare Reparatii Calculatoare
HOME SERVICII ARTICOLE ABONAMENTE FAQ DESPRE NOI CONTACT
Windows Shopping

Windows shopping30 Ianuarie, 2007: Microsoft lanseaza noul sistem de operare – Windows Vista.  Acesta inlocuieste Windows XP si este net imbunatatit. Departamentul Microsoft de marketing are un buget foarte mare pentru acest produs si probabil ca vom vedea acest lucru in curand.

3 lucruri ne plac la Vista …

1. Modul Search
Nu va trebui sa va salvati fisierele cu nume lungi pentru a le gasi dupa aceea cu usurinta.  Vista iti permite sa adaugi cuvinte cheie fisierelor, sa adaugi etichete de genul “vanzare, Mihai” unei fotografii care se intituleaza “prezentare la conferinta.jpg”.  In timpul unei cautari dupa cuvantul “vanzare” va aparea si poza etichetata astfel desi “vanzare” nu apare in numele pozei.  Cautand dupa “Mihai” motorul search va gasi toate pozele cu acea specificatie. Modul Search nu se refera doar la fisiere si documente ci include si emailuri si chiar website-urile pe care le-ai vizitat.    
   
2. Setarile de securitate
In timp ce unele firme sau familii au apelat la aplicatii suplimentare pentru a restrange accesul angajatilor sau al copiilor in utilizarea calculatorului, Microsoft a inclus cateva caractersiti de acest gen in Vista.  Acum se poate controla si restrange accesul la anumite websiteuri sau la download, programe specifice si jocuri.  Rapoartele detaliate iti vor arata exact ceea ce utilizatorul a facut la calculator precum si ce website-uri a vizitat.

3. Grafica – Aero si Flip 3D
Grafica ‘Aero’ imbunatateste imaginea sistemului de operare Vista si permite folosirea Windows Flip 3D, a translucentei si a Live Taskbar Thumbnails, caracteristici ce faciliteaza regasirea ferestrelor deschise pe desktop.  Daca tineti cursorul mouse-ului pe o fereastra din bara de meniu veti vedea un mini pop-up ce arata continutul acelei ferestre. Prin combinatia de taste ‘Alt’ si ‘Tab’ veti vedea o lista cu toate ferestrele deschise iar comanda ‘Windows’ + ‘Tab’ le va aseza intr-o stiva 3D de unde le puteti rota ca pe niste carti de joc. 

Dar fiti atenti la ….

Bugetul pentru upgrade la Vista
Veti avea nevoie de 4-8 ori mai multa memorie (RAM), de 10 ori mai mult spatiu pe hard si de 3 ori mai multa putere a procesorului (CPU) comparat cu Windows XP si poate un alt graphics card pentru a suporta Aero.  Astfel, bugetul va include upgrade-ul hardware precum si pretul de achizitie al sistemului Vista. Toate acestea se pot realiza numai daca calculatorul existent permite aceste upgrade-uri. Daca ruleaza cu Windows 95, 98 sau ME, atunci se va justifica investitia intr-un alt nou sistem.

Versiunile Vista
Vista vine cu 4 mari versiuni – Home Basic, Home Premium, Business si Ultimate.   Unele tari vor beneficia de doua versiuni in plus - Starter si Enterprise.  Nu toate versiunile au functionalitatile Vista.  Home Basic nu include Aero, Flip 3D, Media Centre si altele.  Home Premium le are pe toate acestea mai putin functionalitatile business.  Functionalitatile Business adauga backup, networking si remote desktop dar pierde Media Centre; in schimb Business Ultimate le contine pe toate.  Deasemenea si pretul este pe masura.

Compatibilitate Software & hardware
Microsoft ne asigura ca produsele actuale sunt compatibile cu Vista, dar responsabilitatea revine si celorlalti producatori pentru a se asigura de compatibilitatea produselor lor cu noul sistem de operare.  Companii mari precum Corel si HP au promis a livra update-uri, daca este necesar, pentru a asigura aceasta compatibilitate.  Pentru mai multe informatii verificati fiecare producator in parte.

Nu reusesti sa instalezi Windows Vista? E timpul sa apelezi la Computer Troubleshooters!

 

Aveti nevoie de servicii IT?
Venim la tine
acasa sau la birou !
Windows shopping
Anatomia Calculatorului
Stiinta cautarii pe Internet
O lume fara fire
Inhouse vs Outsourcing!
SC GuardIT SRL Oradea - Membru al retelei Computer Troubleshooters
Pentru mai multe detalii intrati pe pagina de CONTACT
Bacau 0234-519-905 Bucuresti 021-637-50-15 Bucuresti sect. 2 021-200-48-98 Cluj 0724-CTCLUJ
Craiova 0251-419-719 Deva 0254-230-441 Focsani 0237-232-166 Ploiesti 0728-870-775
Resita 0722-876-577 Oradea 0359-432-033 Rm-Valcea 0350-801-300 Suceava 0230-521-485
Tg-Mures 0265-263-788 Timisoara 0356-405-605        
© Copyright 2006 Computer Troubleshooters. All Rights Reserved.